September 09 2010 08:59:38
Nurul Huda Forumlarına Hoşgeldiniz.

Forumlara Mesaj Yazmadan Önce Lütfen
Forum Kurallarını Okuyunnuz.
 Başlığı Yazdır
Evlilikte eşlerin uyumu ve sabır
Lal
#1 Mesajı Yazdır
Bu Mesaj:
20-08-2008 20:02
Tarihinde Gönderilmiştir.

Kullanıcı Avatarı

Üyenin Konumu:
Site Admin

Durum: Üyemiz Çevrimdışı!
Sitemizi En Son:
13/08/2010 10:06
Tarihinde Ziyaret Etmiştir.

Katılım Tarihi:
16.08.08

Evlilikte eşlerin uyum ve sabır

ZALİMDE OLSA KOCAMIN CEHENNEME GİTMESİNİ İSTEMİYORUM.!

-Hocam, derdim derindir bana bir yol göster!. diyerek başladı üç çocuk annesi hanımefendi. Ve şöyle devam etti :
-Kocam içki bağımlısı. Gece yarılarına kadar meyhanede içiyor. Sonra da geliyor, kapıyı yumruklamaya başlıyor. Çocuklar duyup ta rahatsız olmasınlar diye
hemen kalkıp kapıyı açıyorum. Buyur edip saygıyla karşılıyorum. Bir isteği olup olmadığını soruyorum. Bazen yemek istiyor, gecenin o saatinde akşamdan
ayırdığım yemekle sofra kuruyorum. Bu defa da beğenmiyor, bunlar beklemiş, bana yeniden yemek yap, diyor.
Çocuklar okula gidecekler uyanıp ta huzursuz olmasınlar diye hemen mutfağa giriyor, yemek yapmaya başlıyorum. Arkamdan geliyor hazırladığım yemeğe bakıyor,
ben bunları yemem, başka yemek yok mu ? diye bağırıp çağırmaya başlıyor. Bende kazandığım parayla ancak böyle yemek yapabiliyorum, sen yardımcı olursan
istediğini yaparım, deyince, kıyametler kopuyor, kazandığını başıma mı kalkıyorsun, diyerek tencere tabak ne varsa havada uçuşuyor, yapmadığını bırakmıyor.
Çocuklar duymasın diye yine sesimi çıkarmamaya gayret ediyor, geçiştirmeye çalışıyorum ama nafile. Başıma fırlatılan tencere tava sesine çocuklar uyanıyor,
ortalık ana baba günü oluyor, bağrışmalar, ağlaşmalar, bir kıyamettir gidiyor.
Şaşırmış vaziyette soruyorum:
-Kocanızın işi ne ? Nerede çalışıyor ?
-Ne çalışması hocam, diyor. Geceyi meyhanelerde geçiren adam gündüz iş yapabilir mi ? Akşama kadar horul horul uyuyor. Akşam tekrar çıkıyor arkadaşlarının
yanına.
-Evin ihtiyaçlarını kim karşılıyor öyle ise, diye soruyorum.
-Ondan ümidim kesilince, diyor. Ben komşuların ev temizliğine gidiyorum. Kocamın durumunu bilenler sağ olsunlar ev işlerini bana yaptırırlar, evin ve çocuklarımın
ihtiyaçlarını ben karşılıyorum. Hatta onun masraflarını de ben temin ediyorum!.
Bir daha şaşırarak soruyorum :
-Yani meyhane masraflarını da mı sen veriyorsun? .
-Ne yazık ki öyle, diyor. Çıkarken para istiyor, vermezsem ev başıma yıkılacak hale geliyor. Namus belası meyhane harçlığını da ben vermek zorunda kalıyorum.
Ne diyeceğimi bilemiyorum, sanki hıçkırıklar boğazıma düğümleniyor. Kendimi zor tutuyorum. Tam bu sırada beni şok eden bir açıklama daha dinliyorum. Diyor
ki:
-Bunların hiç birisi mühim değil benim için. Çok da mühimsemiyorum olanları. Ben kapıcı olarak da çalışmaya razıyım. ALLAH'a şükürler olsun elim ayağım
tutuyor, çalışabiliyorum. Hatta onun harçlığını da verebiliyorum.
Yine soruyorum:
-Yediğin dayaklar da mühim değil mi ?
-Evet, diyor. Yediğim dayakları da mühimsemiyorum. Nihayet bir iki saat sonra acılarım diniyor.
-Öyle ise, diyorum. Bana neyi sormak istiyorsunuz.
Bakın verdiği cevaba. Diyor ki:
-Bu hali onu cehenneme götürecek. İşte buna razı olamıyorum. Cehennemden kurtarma çaresi yok mu ? diye sormak istiyorum. Acaba temizlik yaparak kazandığım
üç beş kuruştan artırıp da kocamın adına sadaka versem Cehennemden kurtulmasını sağlayabilir miyim ? Ne de olsa bu benim çocuklarımın babası.
Sözlerini şu tespitle bağlıyordu.
-Düşene herkes tekme atar bir de ben atmayayım diyorum.
Artık daha fazla dayanamıyorum. Önümdeki masanın üzerinde yazdığım otuz kitabım dizili. İmzalatıp dualarımı almak, elimi öpmek için sırada bekleyen okuyucularım
da karşımda. Ayağa kalkıp onlara sesleniyorum:
-Otuz kitaba imza atan elimi öpüp, duamı almak için bekleyen kıymetli okuyucularım ! Yanlış adrestesiniz. İşte size eli öpülecek insan ve duası alınacak
yılın hanımefendisi!. Doğru adres işte burasıdır. Gelin de görün sabır nedir, tahammül nedir, sadakat nedir, kötü gün dostu kimdir, vefalı eş nasıl olur?...

(Cihan Yayınları Ahmet Şahin Yeni aile ilmihali Evlilikte sabır ve Uyum.)

www.nurulhuda.net
Atlanilacak Forum:
Sayfa oluşturulma süresi: 0.05 saniye 66,067 Misafirimiz Sitemizi Ziyaret Etmiştir